DUURZAME THEMA'S

Doe mee met Zon Zoekt Dak

De zon en de daken zijn er al,
nu nog meer panelen’Zonne-energie is de populairste bron van
energie bij Nederlanders. Toch liggen pas
bij 250.000 huishoudens zonnepanelen
op het dak. Daar willen Natuur & Milieu,
Eneco en de ASN Bank verandering in
brengen.Wat zijn de voordelen van
zonne-energie?

Olof van der Gaag, directeur Campagnes van Natuur & Milieu: ‘Zonne-energie is milieuvriendelijk. De zon geeft in één minuut meer energie dan de hele mensheid nodig heeft in vier jaar. Je kunt er geld mee besparen. Met de hoogrendementzonnepanelen van Zon Zoekt Dak bespaar je al snel jaarlijks honderden euro’s, bij een terugverdientijd van circa 7 jaar. En zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. De afgelopen twaalf jaar zijn zonnepanelen bovendien twee keer zo efficiënt geworden. Zonnepanelen zijn onderhoudsarm. En je hebt minder last van eventuele prijsstijgingen van energie. Kijk, de zon is er al, de daken liggen er al, nu alleen nog meer panelen.’Hoe werkt het precies?

Natuur & Milieu levert – via Eneco – ‘Zonnepanelen Zonder Zorgen’. 

  1. U vraagt vrijblijvend en kosteloos een offerte aan door online het aanmeldformulier in te vullen op www.zonzoektdak.nl.
  2. Eneco belt om uw wensen en de mogelijkheden van uw woning te bespreken.
  3. Met behulp van een geavanceerd programma wordt uw dak op afstand bekeken; er wordt een maatwerkontwerp voor uw zonnepanelen gemaakt.
  4. U ontvangt een persoonlijk aanbod; in een telefonisch adviesgesprek neemt u de offerte door. 
  5. Nadat u de offerte getekend heeft geretourneerd, wordt een afspraak gemaakt voor installatie van het systeem.
  6. Op de afgesproken dag installeert een ervaren monteur het volledige systeem. Hij doet ook de eindcontrole.
  7. U wekt direct uw eigen zonne-energie op!


Wat zijn de voordelen van de Zon Zoekt Dak-actie?

‘Er zijn veel verschillende zonnepanelen en leveranciers op de markt. Wij hebben een selectie gemaakt op basis van kwaliteit, garanties en service van de leverancier. Zo kwamen we bij Eneco uit. Ook hebben de ASN Bank en wij gecontroleerd of de panelen en alle bijbehorende apparatuur duurzaam zijn geproduceerd. Dat er bij de productie geen sprake is van bijvoorbeeld slechte arbeidsomstandigheden en milieu­vervuiling. En een heel groot voordeel: het is voordeliger om met veel mensen tegelijk panelen aan te schaffen.’ Via Zon Zoekt Dak wordt bovendien alles voor u geregeld: van gratis offerte op maat tot een vakkundige installatie en after­salesservice. Klanten zijn beschermd door strenge service­afspraken, onafhankelijke inspecties en uitgebreide garanties.

Heb je een ‘moeilijk dak’, kun je dan nu ook panelen aanschaffen?

‘We vinden het heel belangrijk dat mensen maatwerk krijgen. Maar voor sommige groepen – met een schoorsteen, dakkapel of boom die schaduw veroorzaakt – hadden we eerder geen oplossing. Nu wel: door ‘optimizers’ te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat het systeem er geen last meer van heeft als een paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt. Dat was eerder niet zo. Een grote vooruitgang. Bovendien heb je nu de keuze uit blauwe en zwarte panelen, met een hoog rendement van respectievelijk 285 en 280 Wattpiek per paneel.’De Zon Zoekt Dak-actie

Zon Zoekt Dak is een actie van Natuur & Milieu, dat zich inzet voor een duurzame, gezonde wereld. De ASN Bank steunt de actie in het kader van haar thema ‘duurzame energie’. Met Zon Zoekt Dak helpt Natuur & Milieu mensen bij de aanschaf van zonnepanelen. Door collectieve inkoop en installatie blijven de kosten beperkt. Ook wordt de mensen een hoop regelwerk uit handen genomen. Kijk voor meer informatie op  www.zonzoektdak.nl.

Rekenvoorbeeld

De eenmalige investering voor een pakket van tien zonnepanelen inclusief omvormer, bekabeling en installatie is € 4.498. Omdat u de btw op de panelen en de installatie kunt terugvragen bij de Belastingdienst (dit kan ook via Zon Zoekt Dak), betaalt u netto € 3.717,36 voor dit pakket.

BLAUWE* ZONNEPANELEN SUNTECH 285WP MONO

 aantal panelen 

 systeemvermogen

 prijs (€) incl. btw

5

1.425      

2.765

6

1.710

3.110

7

1.995

3.484

8

2.280

3.802

9

2.565

4.179

10

2.850

4.498

11

3.135

4.884

12

3.420

5.203

13

3.705

5.522

14

3.990

5.922

15

4.275

6.240

   

   

  

* Zwarte zonnepanelen SUNTECH 280 Wp mono: + € 30 per paneel

 

logo Eneco en Natuur en Milieu

Duurzame Thema's

8/19
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...